Administratiekantoor
Groenhuijzen    

Klik hier om de ondertitel te bewerken

Ben jij een startende ondernemer?

Dan kun je bij ons terecht voor startersbegeleiding. 

Wij geven je graag advies hoe jij jouw administratie in kunt delen, welke rechtsvorm je het best kunt kiezen en wat de eventuele valkuilen zijn. 

Wij denken graag met jou als ondernemer mee, hoe we jouw bedrijf  in de toekomst kunnen laten groeien. 


Waar moet je bijvoorbeeld aan denken als startende ondernemer?


  • Heb jij een huurhuis, dan kan het zijn dat je eerst toestemming aan jouw verhuurder moet vragen om een onderneming vanuit huis te runnen. Niet iets waar je direct aan zou denken.
  • Het openen van een zakelijke rekening is erg handig. Zo houd je een beter overzicht.
  • Zorg dat de facturen die je verstuurd aan alle wettelijke eisen voldoen.
  • Houd een urenregistratie bij. Zo kun je wellicht aan het eind van het jaar in aanmerking komen voor zelfstandigenaftrek
  • het afsluiten van verzekeringen, zoals een arbeidsongeschiktheidsverzekering, maar denk bijvoorbeeld ook aan jouw pensioen
  • Een auto op de zaak is leuk, maar alleen als de kosten boven jouw bijtelling uitkomen. Anders kun je wellicht beter kiezen voor een kilometervergoeding. Hier vind je vast een formulier om jouw kilometers bij te houden.

En zo zijn er nog vele punten te benoemen waar jij als startende ondernemer aan moet denken.
Wij helpen je hier graag verder mee. Op dit formulier vind je een aantal belangrijke punten waar jij als startende ondernemer vast mee aan de slag kan.Ben jij klant bij ons?

Dan kijken we graag samen met jou naar hoe jouw bedrijf ervoor staat. Niet alleen aan het eind van het jaar met het opmaken van de jaarrekening, maar ook tussentijds. Heb jij bijvoorbeeld al een kleine investering gedaan in de loop van het jaar, dan is het wellicht slim om nog een investering te doen om zo in aanmerking te komen voor investeringsaftrek. Zo houd je de centen in jouw eigen zak. Je investeert in jouw bedrijf en betaald minder belasting. Dat is mooi toch?

Wij zorgen ervoor dat jij optimaal gebruik kunt maken van alle fiscale voordelen. Ook kijken we waar er wellicht nog winst te behalen is door onder andere naar kostenbesparingen te kijken.